Een bedrijf is niet meer IPPC-plichtig. Hoe geef ik dit aan?

U kunt op de besloten website in de IPPC-applicatie het vinkje bij 'IPPC (H2)' weghalen. Dit vindt u onder 'Bedrijfsgegevens'.

Wanneer kan een IPPC-bedrijf worden verwijderd uit de database?

Een bedrijf wordt in principe alleen verwijderd als er geen historie in de database aanwezig is en het bedrijf is gesloten of bijvoorbeeld niet is opgericht. Als er historie aanwezig is, dan blijft een bedrijf in de database aanwezig. Met het oog op toekomstige ontwikkelingen is het verstandig om zo'n bedrijf in de database te laten staan, zodat het bedrijf indien nodig weer snel kan worden geactiveerd met behoud van historie.

Hoe wijzig ik adresgegevens van een bedrijf?

U kunt dit zelf doen, als u het bedrijf ook zelf heeft aangemeld, en het bedrijf op het moment van wijzigen geen openstaande e-MJV-modules heeft. Voor wijziging van de adresgegevens adviseren wij u echter ook contact op te nemen met de helpdesk, omdat de gegevens in de database en de administratie van de helpdesk overeen moeten komen. Bovendien mogen vestigingsadressen slechts in bepaalde gevallen worden gewijzigd.

Wanneer mag een vestigingsadres van een bestaand bedrijf worden gewijzigd met behoud van bedrijfsnummer (NIC)?

Een vestigingsadres mag om de volgende redenen worden aangepast:

  • Er is sprake van een gemeentelijke herindeling
  • De ingang van het bedrijf is gewijzigd
  • Bij aanmelding is een foutief adres(nummer) opgegeven
  • Er is sprake van een spel- of typefout

Voorwaarde voor de wijziging is dat het bedrijf fysiek niet is verhuisd naar een andere locatie. Als dat wel het geval is, zal het bestaande ‘record’ moeten worden afgesloten en een nieuw ‘record’ met het nieuwe adres en een nieuw bedrijfsnummer moeten worden aangemaakt. We adviseren u bij wijziging van het vestigingsadres altijd contact op te nemen met de helpdesk.

Wie is verantwoordelijk of een bedrijf in de IPPC-database wordt opgenomen?

Dit is de verantwoordelijkheid van de vergunningverlener. Uiteraard hangt het opnemen van een bedrijf in de IPPC-applicatie samen met de vraag of een bedrijf IPPC-plichtig is.

Ik wil graag vergunningsgegevens invoeren, maar hoe gaat dit in zijn werk?

Het is niet meer verplicht de vergunningsgegevens per bedrijf in te voeren. Wel is het verplicht een link (URL) op te geven van de locatie waar de vergunningsgegevens zijn in te zien. Dit kan in de IPPC-applicatie onder Uw contactgegevens (als het een algemene locatie is) of per bedrijf in het veld ‘Link naar de digitale vergunningen (URL)’ als het een afwijkende, specifieke locatie voor de vergunning van het bedrijf betreft.